Μείγμα Φυτικών Ινών για ψήσιμο (Mix1) 250g

Αλεύρι Μιξ με Φυτικές Ίνες (Mix de Fibre 1) No Carb 250gr.

Μιξ αλεύρι με φυτικές ίνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρτοσκευάσματα και ζυμώδεις παρασκευές.

Χωρίς καθόλου υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη.

Ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα Dukan, διατροφή Keto.

Description

Αναλογία χρήσης σε σύγκριση με το κλασικό λευκό αλεύρι: 100γρ NoCarb ισοδυναμούν με 250-700γρ αλεύρι σιταριού.

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.

Additional information

Weight 250 g

Συστατικά

Kυτταρίνη, φλοιό ψυλλίου κέλυφος, konjac αλεύρι, άγαρ-άγαρ, πηκτίνη, κόμμι χαρουπιάς.

Διατροφικός πίνακας

Διατροφικός πίνακας ανά 100γρ:
Ενέργεια 180 Kcal
Πρωτεΐνη 1,10 g
Λίπος 0,70 g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,10 g
Αμυλο <0,03 g
Υδατάνθρακες <0,03 g
εκ των οποίων σάκχαρα <0,03 g
Ίνες 84,46 g
Αλάτι 0,05 g

Συνταγή

Παντεσπάνι (Κέικ) Συνταγή:

  • 85 g Μείγμα φυτικών ινών για ψήσιμο
  • 150 g γλυκαντικού (ερυθριτόλης / ξυλιτόλης / ερυθριτόλη με Stevia)
  • 5 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι (ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας)
  • 150 ml νερό
  • 1/6 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder)
  • 1 στικ βανίλιας ή σκόνη βανίλιας.

Μέθοδος:

Ξεχωρίζουμε ασπράδια αυγών από κρόκους. Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών με τη βανίλια, 4 κουταλιές της σούπας λάδι και το μισό γλυκαντικό μέχρι να φτάσετε σε υγρή αφρώδη υφή. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε ξανά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο γλυκαντικό και το αλάτι μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε τη σκόνη μπέικιν πάουντερ στο Μείγμα ινών και προσθέστε τα στο μείγμα των κρόκων αυγού. Ανακατέψτε ξανά. Ρίχνουμε το μισό του μείγματος στα ασπράδια και ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC (356ºF) για 35-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κέικ χρυσό.

Go to Top